LC Tuinen

Grimbergen, Meise, Zemst, Vilvoorde en omstreken

Gazon aanleg


INZAAIEN • GRASROLLEN • KUNSTGRAS


Voor de aanleg van je nieuwe gazon kan je kiezen tussen inzaaien, grasrollenof kunstgras. 

GRASROLLEN


Grasrollen hebben een aantal voordelen. Vooreerst heb je snel resultaat. Het leggen van grasrollen neemt niet zoveel tijd in beslag en na een tweetal weken kan je de grasmat al betreden. Een ideale manier dus als het snel moet gaan. Daarenboven heb je meteen een dichte grasmat, grasrollen zijn vrij van onkruid en mos.  Door de warme zomers wordt je grasmat best aangelegd in het najaar zodat de grasmat de tijd krijgt om te wortelen. Als je toch liever in het voorjaar je grasmat laat leggen, dan kan je opteren om sproeiers te installeren voor voldoende water.

INZAAIEN


Als je liever geen grasrollen legt, dan kan je kiezen om je gras te laten inzaaien. Dit is overal gezien een goedkopere oplossing dan grasrollen. Echter heb je niet meteen resultaat. Het kan enkele weken duren vooraleer je de de gazon kan betreden. Gras wordt enkel ingezaaid in het voor- en najaar. Inzaaien brengt echter minder risico's met zich mee en je kan kiezen tussen verschillende graszaden (sportgazon, schaduwgazon).

KUNSTGRAS


Heb je een kleine tuin of een stadstuin? Dan kan je ook kiezen voor kunstgras. Hier heb je geen onderhoud aan en je hebt toch het gevoel een grastapijt te hebben!