LC Tuinen

Grimbergen, Meise, Zemst, Vilvoorde en omstreken

Terrassen en opritten


KLINKERS • TEGELS • WATERDOORLATENDE OPRIT


Je terras, het is één van de belangrijkste elementen in je tuin.  In de zomer fungeert het als je tweede living, het is dus vanzelfsprekend dat je wat aandacht moet besteden aan de aanleg van je terras.  Er zijn verschillende materialen voor je terras en oprit om uit te kiezen. 

KLINKERS


Bij de aanleg van het terras op de foto's hieronder werd er gekozen voor een klassieke betonklinker. Dit geeft een rustieke look, het heeft een mooi resultaat en bovenal is het erg budgetvriendelijk. Daardoor is het ideaal voor grote oppervlakten. 

TEGELS


Voor de oprit en het terras hieronder werd gekozen voor moderne eenzijdige betegeling. Deze keuze, samen met de kueze voor een grote tegel geeft de tuin een strak uitzien. In combinatie met de onderhoudsarme borders creëer je een moderne tuin.

WATERDOORLATENDE OPRIT


Vanuit de gemeente wordt er een beperking opgelegd inzake de oppervlakte die verhard mag worden. Als je bijvoorbeeld al een terras en een padje naast je huis hebt, kan het zijn dat je al aan de maximale verharde oppervlakte zit. Je kan er dan voor kiezen om een waterdoorlatende oprit aan te leggen. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen: grasdallen (zoals op de foto hieronder), gravelplaten, kiezels etc. Voor meer inspirate en info kan je een kijkje nemen bij Ebema Eco Solutions.